Algemeen

De Stichting Centrum Oosterwal is een door de overheid erkende IMSZ – Instelling voor Medisch Specialistische Zorg in organisatorisch verband.

In Centrum Oosterwal vinden behandelingen en diagnostiek plaats van dermatologische en flebologische afwijkingen en aandoeningen.

Naast huisartsen verwijzen veel specialisten patiënten naar het centrum vanwege de expertise op dermatologisch en flebologisch gebied.

Sinds het begin van haar bestaan in 1989 heeft Centrum Oosterwal een superspecialisatie op het gebied van de flebologie. Er is hierbij sprake van een bovenregionale functie en patiënten komen uit heel Nederland. Natuurlijk wordt de reguliere dermatologie ook in de volle breedte aangeboden. Hieronder valt onder meer de sterk toegenomen dermato-oncologische zorg.

Missie

Het leveren van medisch specialistische zorg, waarbij kwaliteit, klantvriendelijkheid en flexibiliteit centraal staan.

Beleid

Het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg, waarbij de patiënt centraal staat en men nastreeft om hem of haar op een zo goed en plezierig mogelijke wijze te behandelen.

“Behandel mensen zoals men zelf ook behandeld zou willen worden.”

Direct aan de zorg gerelateerde investeringen worden op instigatie van de medici genomen. Zij bepalen welke middelen zij behoeven om kwalitatief de best mogelijke zorg te kunnen leveren. Eveneens wordt er gestreefd naar een zo kort mogelijke wachttijd voor het eerste consult en behandeling. In de meeste gevallen vinden diagnostiek en behandeling tijdens het eerste bezoek plaats. Voor een behandeling waarvoor de patiënt expliciet toestemming dient te geven is de bedenktijd mede afhankelijk van de aard van de behandeling en wordt in overleg met de patiënt bepaald.

Locaties

Bezoekadres hoofdvestiging Alkmaar
Comeniusstraat 3
1817 MS  Alkmaar

Bezoekadres vestiging Heerhugowaard
Stationsplein 49
1703 WD  Heerhugowaard

Bezoekadres vestiging Heemstede
Binnenweg 209
2101 JJ  Heemstede

 

Postadres
Postbus 20
1800 AA  Alkmaar

Telefoon:  072 – 515 77 44
Fax: 072 – 512 35 78
info@centrum-oosterwal.nl
www.centrum-oosterwal.nl

De hoofdvestiging van Centrum Oosterwal is gehuisvest in Alkmaar. Binnen dit pand bevindt zich, naast een ruim bemeten polikliniek en diverse functiekamers, een hypermodern OK complex met vier operatiekamers.