Instelling voor Medisch Specialistische Zorg – IMSZ

De Stichting Centrum Oosterwal is in het bezit is van een officiële erkenning door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als instelling voor Medisch Specialistische Zorg.

Bestuur en toezicht

Raad van Bestuur
Steven J.W. Gaastra MBA/MBI Bestuurder / Directeur

Raad van toezicht
Boudewijn Dierick (lid)
Stefan Koomen (voorzitter)
Stephan G. van der Vusse (lid)

Relatie verzekeraars en zorgcontracten

Een overzicht van alle zorgverzekeraars waarmee Centrum Oosterwal een schriftelijke overeenkomst heeft afgesloten is hier raad te plegen.

Op de website is eveneens een prijslijst van de behandelingen binnen het B-segment te vinden. De standaard B-segment prijslijst is conform de wetgeving aangeleverd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Maatschappelijk ondernemen

Centrum Oosterwal neemt waar mogelijk haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit komt mede tot uitdrukking in de volgende activiteiten:

Sponsoring
Centrum Oosterwal steunt de volgende stichtingen:

  • Familiehuis Noordwest Ziekenhuisgroep 
  • KWF-afdeling 7025
  • KWF-kankerbestrijding
  • Stichting Kinderen Kankervrij
  • Stichting Ronald Mc Donald 
  • Stichting Rolstoelbus Alkmaar

Ontspannen en sporten zijn belangrijk om gezond te blijven. Centrum Oosterwal steunt daarom diverse maatschappelijke instellingen, zoals koor- en sportverenigingen, en (hardloop- en wandel)evenementen in de regio die een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van mensen.

Milieu
Alle afval wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld. Dit betekent dat glas, papier/karton, toners en medisch afval gescheiden wordt ingezameld en ter verwerking wordt afgevoerd.